Veiligheidsregio Utrecht

VRapp

De VRU (Veiligheidsregio Utrecht) app geeft medewerkers van de gemeente Utrecht toegang tot het intranet. Gebruikers kunnen op deze manier eenvoudig het nieuws zien dat op dit intranet is gepubliceerd. De lay-out van de app is gebaseerd op een standaard nieuws applicatie.

Het intranet is gebouwd met Joomla. Door eenvoudig filters toe te voegen en te gebruiken kan de gebruiker precies selecteren wat voor nieuws hij wilt zien. De app bevat ook een contactpagina waardoor eenvoudig contact opgenomen kan worden met VRU.[/two_third]

Functies


Contact
De contactpagina binnen de VRapp bestaat uit de contactgegevens van Veiligheidsregio Utrecht. Daaronder staat direct de mogelijkheid om een mail te sturen, de website te bezoeken of de route te plannen (zie Google Maps).
Log-In
Medewerkers van de gemeente Utrecht krijgen door in te loggen toegang tot het interne nieuws van Veiligheidsregio Utrecht. Bij de inlogfunctie zit de mogelijkheid om het wachtwoord te onthouden, net als de functie wachtwoord/gebruikersnaam vergeten.

Media
VRapp bestaat voor het grootste gedeelte uit nieuwsberichten. Deze nieuwsberichten zijn vaak aangevuld met afbeeldingen waardoor de aantrekkelijkheid van de berichten om te lezen wordt vergroot.

Google Maps
De Google Maps functie zit binnen de VRapp op de contactpagina. Door deze functie toe te voegen geeft VRU gebruikers de mogelijkheid om direct hun route te plannen naar het hoofdkantoor van hun.